loading

De BeestenBende

Hoe betrek je een nieuwe generatie Nederlanders bij hun eigen buurt, bij alles en iedereen die daar leeft? Ons antwoord is De BeestenBende, het bekroonde leefbaarheidsinitiatief dat in de loop van jaren meer dan 15.000 basisschoolkinderen en hun ouders voor zich wist te winnen.

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams de eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. 

Als blijk van waardering maken de bendeleden tijdens het schooljaar spannende (dieren)avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen als dierenhelden invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Ons team verzorgt de hele uitrol van De BeestenBende, van creatie tot uitvoering, schooljaar in, schooljaar uit. Zie www.mijnbeestenbende.nl en alle social media voor het hele verhaal.