loading

Lekker Anders Dag

Gevoelens van onveiligheid en vooral: veel irritatie. De dagelijkse (verkeers)drukte rond basisscholen is in veel Nederlandse gemeenten een ware uitdaging. Het hele arsenaal aan fysieke matregelen is uitgeput en toch blijft die onvrede over het verkeer rond school.

Samen met de basisscholen van Cuijk, Wijchen en Den Bosch ontwikkelde ons bureau een nieuw initiatief, dat leidt tot een andere mentaliteit onder schoolbezoekers en vooral ook tot bewust andere keuzes. Met het project Lekker Anders Dag dagen we iedereen namelijk uit om die bijzondere tocht met je kind naar school af en toe eens ánders te doen. 

Alles voelt anders. Op Lekker Anders Dag.

Want op die dag, gewoon wanneer het jou uitkomt, spreek je zelf af, samen met je kinderen, hoe je vandaag toch net even anders naar school gaat. Dat is niet alleen leuk voor je kinderen, maar ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer tijd, meer aandacht. En daarmee meer ruimte en minder drukte.

Intussen kiezen al duizenden ouders en kinderen voor die gezonde afwisseling van Lekker Anders Dag! Zie www.lekkerandersdag.nl, Facebook en Instagram voor meer inspiratie. En check hieronder het artikel over Lekker Anders Dag  in het blad Verkeerskunde.

Gedragsinterventie ‘Lekker Anders Dag’ werkt in schoolomgeving

De dagelijkse (verkeers)drukte rond basisscholen blijft in veel gemeenten een ware uitdaging, ook al is een arsenaal aan fysieke maatregelen vaak al toegepast. Dat moet toch anders kunnen? Samen met de basisscholen van Cuijk, Wijchen en ’s-Hertogenbosch is een ‘verleidelijk’ initiatief ontwikkeld dat ouders en kinderen via een ‘net even andere’ mentaliteit aanzet tot bewust andere keuzes en gedrag. Het middel: af en toe je eigen lekker-anders-naar-school-dag. Een eerste tussenrapportage toont positief effect ten opzichte van de nulmeting. Lees meer…