loading

True Friend

TRUE FRIEND – da’s voor echte vrienden

Een schooljaar vol vriendenavonturen en -uitdagingen. Dat biedt ons initiatief ‘True Friend’, dat we samen met gemeenten, basisscholen en lokale partijen ontwikkelden.

Leefwereld van jongste generatie

Kinderen uit groepen 7 en 8 krijgen met True Friend het hele jaar door de kans om gratis mee te doen aan buitenschoolse events en activiteiten in ‘hun stukje Nederland’. True Friend laat hen ontdekken wat onze samenleving allemaal te bieden heeft. Daarvoor sluit het nadrukkelijk aan op hun leefwereld. Zoals samen ontsnappen uit de Escaperoom of je eigen filmfestival organiseren in je plaatselijke Theater. Centraal thema in die avonturen is ‘echte vriendschap’. Een thema dat ze enorm bezighoudt én symbool staat voor de gezamenlijke kracht van een gezonde samenleving.

Waarde voor elkaar

True Friend laat een aanstormende generatie bewuster beleven welke waarde onze samenleving en jij voor elkaar hebben. Dat is belangrijk, want de verworvenheden van onze open samenleving zijn soms zó vanzelfsprekend dat je ze niet eens meer ziet. En dat terwijl de ‘concurrentie’ van onze open samenleving, zoals verharde straatcultuur en ondermijnende criminaliteit, intussen allesbehalve stilzit…

True Friend is een gewaardeerd instrument om die concurrentie positief en preventief aan te gaan.

De beste manier om het avontuur te volgen is via www.true-friend.nl en de app (via Apple Store en Google Play).